PodcastsGeschiedenisDidik Didik Freud

Didik Didik Freud

Açık Radyo 95.0
Didik Didik Freud
Nieuwste aflevering

Beschikbare afleveringen

5 van 22
  • Girizgâh: Neden Freud?
    19 hafta boyunca Freud'e yoğunlaşacak programa giriş niteliğinde bir yayın. 
    --------  
    52:32
  • Didik Didik Freud bonus!
    21 yıl sonra Didik Didik Freud bonus bölümünde programcımız, dostumuz Şenol Ayla'yı Sanat Uzun, İlham Sonsuz programını beraber hazırladığı Timuçin Oral ile birlikte 22. Radyo Şenliği'nde ağırladık.  "Haysiyetli işler yapmak lazım” şiârıyla 30 yıl önce kurulan Apaçık Radyo’nun 22. Radyo Şenliği, haysiyet ve dayanışma temasıyla 15 - 23 Mart tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. 
    --------  
    44:47
  • Bonus: Muhteşem Yalnızlık / Hayatlarımız Serol Teber, Sigmund Freud, Tevfik Fikret
    Açık Radyo, Radyo Sohbetleri'nde Didik Didik Freud'un programcılarından merhum Serol Teber'in hekimlik dönemlerindeki en yakın arkadaşlarından Gençay Gürsoy ve Teber'in program ortağı Şenol Ayla ile Didik Didik Freud'u, Tevfik Fikret'i ve ortak insanlık hallerimizi masaya yatırdık. Bu kez objektifi dünyanın gizemlerini anlamaya ve anlatmaya çalışırken kendisini gizleyen Serol Teber'e çevirdik ve Teber'in hekimlik yaklaşımını, pratiklerini, sanatta ve edebiyatta beslendiği kaynakları ve dostluğunu konuştuk. Bu kayıt, Robinson Crusoe 389 ve Açık Radyo işbirliği ile 17 Şubat 2022'de Açık Radyo YouTube kanalında online olarak gerçekleşen etkinlikten alınmıştır. Etkinliği görüntülü olarak Açık Radyo YouTube kanalından izleyebilirsiniz.
    --------  
    1:02:43
  • "Bu gece bu işi bitirelim"
    1939 yılında Freud kanser nedeniyle çok fazla acı çekmektedir. Bu sırada Nazilerin İngiltere bombardımanı da başlamıştır ve bu da onu fazlasıyla üzmektedir. Özel doktoru ona “Üstat, bu savaşın son savaş olacağı söyleniyor, buna inanıyor musunuz?” diye sorduğunda Freud, “Benim son savaşım olduğuna inanıyorum sadece,” der ve çok yakın dostu olan hekim arkadaşından kendisine yüksek dozda morfin vermesini ister. Ölümü için kutsal sayılan 23 Eylül’ü seçer ve dostuna “Bu gece bu işi bitirelim,” der.
    --------  
    50:20
  • "Musa Denen Adam ve Tektanrıcılık" kitabı: İnsanların bilinçdışında Yahudilere karşı neden büyük bir kin vardır?
    Ölümünden bir yıl önce Freud, Musa Denen Adam ve Tektanrıcılık kitabını Londra’da tamamlamıştı. Son yıllarında bu konuya bu kadar önem vermesinin nedeni, dünyada Yahudilere karşı bir düşmanlığın oluşması ve bunun Yahudi soykırımına doğru gidişiydi. Bunun altında yatan kaba politik düşünceler, tavır alışlar, ekonomik yaklaşımlar da önemlidir, ama Freud esas olarak bunun altındakini merak eder: İnsanların bilinçdışında Yahudilere karşı neden büyük bir kin vardır? 
    --------  
    50:18

Meer Geschiedenis podcasts

Over Didik Didik Freud

Freud'un ailevi ve tarihi romanı (Hazırlayan ve sunanlar: Serol Teber ve Şenol Ayla). Açık Radyo'da yayınlandı. apacikradyo.com.tr
Podcast website

Luister naar Didik Didik Freud, You're Dead to Me en vele andere podcasts van over de hele wereld met de radio.net-app

Ontvang de gratis radio.net app

  • Zenders en podcasts om te bookmarken
  • Streamen via Wi-Fi of Bluetooth
  • Ondersteunt Carplay & Android Auto
  • Veel andere app-functies

Didik Didik Freud: Podcasts in familie

Social
v8.1.2 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 12/13/2025 - 2:49:17 AM